» houten kozijnen

Houten kozijnen

Het mooie van houten kozijnen is dat het echte natuurproducten zijn. Als u houten kozijnen aanschaft, krijgt uw pand daardoor een warme uitstraling. Door het natuurlijke houtnerfpatroon in het houten kozijn heeft u altijd een uniek product. 

De natuurlijke uitstraling van houten kozijnen en deuren is niet te evenaren door andere materialen. Kozijnen en deuren worden al sinds mensenheugenis gemaakt van hout. Hout heeft zich door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. Hout is mooi, sterk, veelzijdig, milieuvriendelijk, recyclebaar, veilig, isolerend en goed te onderhouden. 

Met de keuze voor onze houten kozijnen, maakt u de beste keuze voor uzelf en onze planeet. Heeft u naar aanleiding van deze pagina vragen of wilt u het een en ander nader toegelicht hebben dan kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier. 

Kwaliteit gewaarborgd door keurmerken. 

 • Onze houten kozijnen worden vervaardigd door een timmerfabriek die meer dan 75 jaar bestaat en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Ze selecteren zelf het hout dat ze toepassen en gebruiken uitsluitend hoogwaardige water gedragen verf voor de afwerking en bescherming voor de producten die ze voor ons produceren. Onze houten kozijnen worden geleverd met KOMO-keur en met SGT-garantie van 6 jaar welke is uit te breiden naar 10 jaar.
 • Wij gebruiken hang- en sluitwerk dat voldoet aan “Weerstandklasse 2”, ofwel “Weerstandklasse Zwaar”, volgens NEN 5096 en het politiekeurmerk Veilig Wonen. 

Breed producten- en dienstenaanbod. 

 • Snelle levertijden voor zowel één of enkele stuks, als grote aantallen en series zijn mogelijk. Of u nu een enkel raam of kozijn nodig hebt, of meerdere producten voor een woning, project of een hele straat, wij zijn u graag van dienst. Onze maatwerk kozijnen, deuren, puien en andere timmerproducten worden toegepast in renovatie, nieuwbouw, restauratie en utiliteitsbouw.
 • De timmerfabriek is volledig geconditioneerd, waardoor de eigenschappen van het hout tijdens de verwerking en in de gevelsituatie gehandhaafd kunnen worden. De producten worden gemaakt met een gespecialiseerd team van mensen en met gebruikmaking van high-tech machines.
 • Wij leveren maatwerk voor renovatie, nieuwbouw, restauratie en utiliteitsbouw, waarbij u kunt denken aan de volgende producten: Kozijnen, ramen, deuren, draaikiepkozijnen, schuifpuien, schuif- vouwwanden, schuif-raamkozijnen, 4-seizoenenpuien, serres, binnenkozijnen, garagedeuren, speciaal geveltimmerwerk, losse stijlen en dorpels, boeidelen en erkers.
 

Moderne productie en degelijk vakwerk:

De productie van het timmerwerk wordt centraal aangestuurd, gebruikmakend van computergestuurde apparatuur voor maximale efficiëntie, maar degelijk vakmanschap blijft nodig voor begeleiding en handmatige montage.

Hoogwaardige kwaliteit in houten deuren, kozijnen, ramen en ander timmerwerk.

Wij zijn gespecialiseerd in de restauratie en/of levering en installatie van complexe ramen en kozijnen zoals die vaak in oude panden / monumenten aanwezig zijn. Geen klus is te moeilijk voor ons!

Onze houten kozijnen kunnen naar wens in de professionele spuiterij worden voorzien van twee grondverflagen.

De timmerfabriek gebruikt houtsoorten uit productiebossen en probeert zoveel mogelijk hout met FSC-keurmerk in te kopen. FSC is een certificeringsysteem voor goed bosbeheer en is inmiddels goed bekend bij afnemers en consumenten.

De afkorting FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer). Het is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie, zonder winstoogmerk, die 10 principes voor goed bosbeheer heeft bepaald. Deze principes hebben betrekking op sociale, milieuvriendelijke en economische factoren. Een product dat het FSC-keurmerk draagt, is gegarandeerd vervaardigd uit hout afkomstig uit goed beheerd bos.

De timmerfabriek heeft een ruim assortiment FSC-hardhout op voorraad, dat dus direct gebruikt kan worden voor productie.

De timmerfabriek is als bedrijf FSC-gecertificeerd.

 • FSC-hout dat wordt gebruikt door timmerfabrieken heeft een unieke code die hoort bij het desbetreffende bedrijf. De code is onder andere terug te vinden op de factuur.
 • De nummers van de timmerfabriek kunnen wij u op aanvraag beschikbaar stellen.
 • U kunt deze nummers daarna controleren via www.fsc-info.org.

Hoewel de meeste houten producten in onze fabriek voorzien worden van één of meerdere grondlagen, is het belangrijk om het hout na plaatsing binnen 3 maanden tot een half jaar af te schilderen. Dat kan zowel met watergedragen als terpetineverven gedaan worden. 

 • Hout is een natuurproduct dat langzaam in kwaliteit achteruit gaat als het onbeschermd aan de elementen blootstaat.
 • Regelmatig onderhoud is van groot belang voor het handhaven van de kwaliteit van geveltimmerwerk.
 • Wij geven u graag advies over hoe u onze producten in goede staat kunt houden.
 • Vijf verfvuistregels:
    1. Tijdig onderhoud verrichten
    2. Verf op hang- en sluitwerk vermijden
    3. Grondlaag intact houden
    4. Tochtprofielen ongemoeid laten
    5. Kit op een deugdelijke manier herstellen
 • Verder moeten de kitnaden elke twee jaar gecontroleerd worden en eventueel worden bijgewerkt. Neem gelijk met het ramen lappen ook het houtwerk mee, daarmee voorkomt u dat vuil zich kan vastzetten. Indien u zich aan deze onderhoudsadviezen houdt kan uw SGT-timmerwerk meer dan een leven lang meegaan.
Scroll naar boven