Dakkapellen

» dakkapellen

Meer ruimte, Meer daglicht, Meer genieten

Wanneer u meer ruimte wilt creëren op uw zolderruimte door het plaatsen van een dakkapel staat Frame Dsign graag voor u klaar. U bent natuurlijk ook welkom wanneer uw bestaande dakkapel aan vervanging toe is! 

Voordelen dakkapel: Een dakkapel zorgt voor meer ruimte en licht op uw zolderruimte waardoor u veel meer woon- en leefgenot zult ervaren. Een dakkapel van Frame Dsign is de kroon voor uw woning. Wanneer u zaken doet met Frame Dsign kunt u uitgaan van optimale begeleiding en objectief advies, waarbij alles via één vast contactpersoon met u wordt afgestemd en voor u wordt geregeld.  Vanaf het eerste kopje koffie tot en met de complete afwerking conform de gemaakte afspraken.

Wij meten de dakkapel zelf in, wij maken zelf de werktekeningen en we bouwen hem ook helemaal zelf, uw dakkapel. Met eigen monteurs. Pure specialisten met jarenlange ervaring.

U kunt een dakkapel voorzien van allerlei opties. Hoe gaat u de zolderruimte gebruiken en welke opties zijn er daarvoor aan de dakkapel vereist? Een verduisterend rolluik voor de slaapkamer, of een lichtfilterend sunscreen voor uw thuiskantoor.

Aan welke eigenschappen moet uw dakkapel voldoen? Wij helpen u met het maken van de juiste keuzes. Denk hierbij aan maximale ruimtewinst, onderhoudsarm, snelle levertijd, de beste isolatie en natuurlijk passend bij de stijl van uw woning.

Kies voor duurzaamheid en kwaliteit zodat u zorgeloos kunt genieten.
U kunt de isolatie waarde van uw dakkapel het beste afstemmen op de isolatie waarde van de woning. De isolatie waarde wordt uitgedrukt in de zogenaamde RC waarde. U kunt zich voorstellen wanneer een dakkapel met RC waarde 5,0 op een woning met RC waarde 3,5 wordt geplaatst, de warmte alsnog verloren gaat via dak of wanden. Maximale isolatie voor een lage energierekening is een prettige gedachte, maar alleen zinvol als uw woning ook maximaal is geïsoleerd.

Wanneer u onze showroom wilt bezoeken is het zinvol om eventuele foto’s en bouwtekeningen van uw woning mee te nemen. Wij kunnen dan een zeer nauwkeurige inschatting van de situatie maken en een offerte op maat aanbieden.

Wat kost een dakkapel? De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van het model, de gekozen materialen, de dakschuinte, hoogte, breedte, de constructie van uw dak en de gekozen opties.

Dakkapel materialen

 • Isolatie
 • Dakbedekking EPDM of bitumen of dakpannen
 • Bekleding:
  • Keralit kunststof
  • Trespa volkern
  • HPL
  • Hout
  • Zink

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een dakkapel?

Een dakkapel geeft uw zolderverdieping extra wooncomfort; meer ruimte, licht en een gevoel van luxe! Voor het plaatsen van een dakkapel moet in sommige gevallen een dakkapel vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Dit heet een omgevingsvergunning. De wet die de omgevingsvergunning regelt, heet Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO).

Wij adviseren u bij uw eigen gemeente te informeren naar de actuele regels. Indien u een omgevingsvergunning nodig heeft voor uw dakkapel, dan kunnen wij dit voor u verzorgen.

In onderstaand document van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties worden alle regels en procedures uiteen gezet:

Dakkapellen, wanneer vergunningvrij, wanneer omgevingsvergunning nodig (PDF)

Scroll naar boven